8 Φεβ 2009

Τους εκβίασε μέσω… Facebook

Περισσότερους από 30 συμμαθητές του εκβίαζε ένας 18χρονος από τις ΗΠΑ για τουλάχιστον 2 χρόνια. Ο 18χρονος τους απειλούσε, καθώς είχε στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες τους και βίντεο, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω του Facebook.
Ο νεαρός είχε δημιουργήσει δύο λογαριασμούς στο Facebook –ως κορίτσι- με τα ονόματα Κάιλα και Έμιλυ. Μέσω αυτών, προσέγγιζε τους συμμαθητές τους και τους φλέρταρε.

Αυτοί έπεφταν στην παγίδα, αφού νόμιζαν ότι μιλάνε με κορίτσια και στην συνέχεια τους ζήταγε να του στείλουν γυμνές φωτογραφίες τους ή ακόμη και βίντεο.

Όταν του έστελναν το υλικό, τους έλεγε ποιος ήταν και στη συνέχεια τους εκβίαζε. Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 31 νεαροί από το σχολείο του έπεσαν θύματα του 18χρονου.

Όλα πήγαιναν καλά για τον 18χρονο, μέχρι που οι αρχές τον ανέκριναν για μία απειλή για βόμβα που υποτίθεται ότι είχε βάλει ο ίδιος στο σχολείο.

Ο 18χρονος είχε γράψει στις τουαλέτες του σχολείου ότι είχε τοποθετήσει βόμβα στο κτίριο. Έγινε όμως αντιληπτός και οι αστυνομικοί άρχισαν να τον ανακρίνουν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εντόπισαν το υλικό που είχε μαζέψει ο 18χρονος από τους συμμαθητές του και τον συνέλαβαν.

Τώρα ο νεαρός αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες, ανάμεσά τους και για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, (αφού όταν άρχισαν οι εκβιασμοί, πολλοί συμμαθητές του ήταν ανήλικοι).

Αν καταδικαστεί με τη μέγιστη ποινή για όλες, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 300 ετών.

apodikseis.blogspot.com

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP